Voortgang Green Deal Duurzaamheid

In 2013 ondertekenden 20 brancheorganisaties in de hout-, bouw-, meubel- en retailketen, de vakbonden FNV Bouw en CNV Vakmensen, de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur & Milieu en Buitenlandse handel & Ontwikkelingssamenwerking, Tropenbos International en IDH The Sustainable Trade Initiative de Green Deal 'Bevorderen duurzaam bosbeheer'.

In december 2015 is er een eind gekomen aan de Green Deal-periode 2013 - 2015. Uit de impactstudie die uitgevoerd is onder de ondertekenaars, blijkt dat een vervolg op de Green Deal zeer wenselijk is. De afgelopen maanden zijn er gesprekken gevoerd met NGO's en overheden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken speelt hier een grote rol in.

Omdat belangen en werkzaamheden van de stakeholders kunnen verschillen, is een zorgvuldige voorbereiding van een eventuele samenwerking noodzakelijk. Het is nog niet duidelijk welke partijen willen en kunnen participeren: de gesprekken zijn op dit moment nog gaande. De ondertekenaars van de vorige Green Deal-periode zullen we de komende tijd betrekken bij de ontwikkelingen van een nieuwe Green Deal. We houden u op de hoogte.